Tips!

Problem med hoppningen? Här kommer tre tips som kaaanske hjälper dig:

 

Kan även komma med personliga tips från majj sjelf:

1. Det är bra med fart. Särskilt om du har en stor/lång häst, då krävs det fart för att hästen inte ska slå i med pinnen i hindret. Men för mycket fart kan ta på höjden, så försök hitta något mellanstadie, något mer lagom!

2. Håll inte upp huvudet på hästen. Det ser asfult ut på bild, och det är lättare att riva hindret. För när du drar upp huvudet, då åker arslet ner = Pinnen/hästens bak/whatever slår emot hindret!

3. Tänk framåt. Det underlättar faktiskt, som det sägs i filmen med min otroligt vackra gest som ska betyda 'rakt fram'. Visst, man kan kolla på hindret ett tag så man vet när man ska hoppa, men sedan kan man fästa blicken bortom hindret och då brukar det bli lättare att inte tänka FÖR mycket. Med all teknik, hand, fart.. Slappna av, helt enkelt!

4. Öva på krångliga situationer! De flesta hästar har en galopp som är lite sämre, min är höger, så träna i 'den jobbigare' galoppen, rid snett på hinder, hoppa i jääättelångsam fart, ALLA tänkbara saker som kan hända när man hoppar en bana. Omhoppningssvängar, rid banan jääättesnabbt, det går att öva på massor!

5. Prova med en låg höjd att träna på, man kan höja gradvis när man känner sig redo! Jag och mina hästar hoppar bäst runt 40-60 cm, även fast vi kan hoppa upp emot 90. Jag tänker oftast 'Skulle jag klara en hel bana på den här höjden?' 'Kan jag få till det perfekta hoppet på den här höjden?' och så vidare. Prova dig fram!

Det är det mesta jag kunde komma på för tillfället, ciao!

// L

 

4 apr 2013