Till salu/Sålda hästar

Här hittar du de hästar vi har till salu just nu samt de hästar vi har sålt!

 

 

Hästar till salu:

Käpphäst Enhörning

Pris:200+frakt

Säljs med stoppning fast utan pinne

Käpphäst grå

Pris: 300+frakt

Säljs med stoppning fast utan pinne

 

Sålda hästar:

 

Remington

SÅLD TILL LISA BJÖRNDAL FÖR 200 KR.

 photo remington_zpslsy5phue.png

Ras: KWPN

Kön: Valack

Ålder: 11

Färg: Brun

Kännetecken: Kort man, sportigt utseende. Ganska liten häst.

Övrigt:  En talangfull allroundhäst med mycket kapacitet. Hoppar höga hinder enkelt och rör sig med lätthet i dressyren. Han är inte bara rolig att rida utan också fin att titta på. Remington är en häst av en sportigare modell och lämpar sig därför perfekt för tävling. Dock har han mycket eget tempo så det krävs en del arbete för att han ska samla sig. När han väl gör det är han hur fin som helst! Remington kan ridas av alla men för att hans potential ska utnyttjas kräver han en lite mer rutinerad ryttare.

Ägare: Lisa Björndal

 

Cactus

SÅLD TILL LISA BJÖRNDAL FÖR 200 KR.

  photo Cactus_zpsxsweqnpn.png

Ras: Korsning

Kön: Sto

Ålder: 13

Färg: Isabell

Kännetecken: Konvex nosrygg, rufsig man. Snäll, men inte utan glimten i ögat.

Övrigt:  En barnvänlig allroundhäst med stort hjärta. Ingen direkt tävlingshäst, snarare skogsmulle. Snäll i all hantering. Cactus har inte så mycket egen motor utan föredrar att ta det ganska lugnt. Blir på gränsen till seg emellanåt men hon tycker mycket om uteritter och hoppning, där det gärna blir lite mer fart än i dressyren! Matchas hon med rätt ryttare som har bra balans och vågar driva när det behövs är hon en alldeles utmärkt första häst. Hon kan bli busig i hoppningen och dra till med något bocksprång men det är inte för att hon menar illa utan för att hon tycker att det är kul. Annars är det en helt genomsnäll häst utan några som helst problem i varken ridning eller hantering.

Ägare: Lisa Björndal

 

 

Mulle

SÅLD TILL LISA BJÖRNDAL FÖR 200 KR. 

 photo DSC_0474_zpsghwahxtl.png

Ras: Shetlandsponny

Kön: Valack

Ålder: 9

Färg: Skimmel

Kännetecken: Pigg och busig ponny med tjock man. Baserad på Lena Furbergs seriekaraktär Mulle.

Övrigt: Mulle är så pass liten att vi inte har planer på att sälja honom. Istället blir han maskot hos oss på Kusinernas Käpphästar, och får hänga med de stora så gott han kan. Han är inte särskilt förtjust i att röra sig över huvud taget, men hoppning ogillar han nog mest. Allra helst vill han, som sagt, slippa arbete, även om han tycker att uteritter är helt okej.(det finns prärievargar i varannan buske, enligt honom) Mulle är annars en väldigt matglad ponny som älskar tulpaner och hallonbåtar. Vanligtvis får han nöja sig med gräs, men får han chansen tuggar han mer än gärna i sig grannens tulpanodlingar. Kort sagt är det en ponny som är har mer personlighet än storlek!

Ägare: Lisa Björndal

 

 

Shadowfax

SÅLD TILL ELSA NORDSTRÖM FÖR 350 KR.

 photo shadowfax_zpswdctcmcl.jpg

Ras: Andalusier

Kön: Hingst

Ålder: 11

Färg: Skimmel

Kännetecken: Lång, krullig man. Väldigt lyhörd, gör alltid sitt bästa. Satsar när det behövs. Stora rörelser.

Övrigt:  Shadowfax är en i princip perfekt allroundhäst. Han gör allt man ber honom om. Det är en väldigt stark och uthållig häst, som klarar de flesta påfrestningar. Han är högt utbildad inom dressyren och gör egentligen alla avancerade rörelser, plus spansk skritt. Att introducera honom till något nytt är heller aldrig svårt. Hoppningen måste man jobba lite på, men han tycker att det är grymt kul! Just för tillfället hoppar han inga jättehöjder, han har styrkan men inte tekniken, men det kommer med tiden. Hans spanska ursprung gör att hans rörelser blir stora, vilket märks särskilt i galoppen. Shadowfax är en väldigt trevlig häst att hantera i övrigt också. Han är dessutom vår andra häst med ett LOTR - namn!

Ägare: Elsa Nordström

 

Loka

SÅLD TILL SAGA GREFVE FÖR 300 KR.

 photo DSC_0587_zpsn9xesymt.jpg

Ras: Fjording

Kön: Valack

Ålder: 9

Färg: Black

Kännetecken: Stubbman. Väldigt liten häst, på gränsen till ponnymåttet.

Övrigt:  Loka är en envis häst. Han är för det mesta pigg och framåt men får han syn på en tuva gräs som ser extra god ut kan det ta tvärstopp. På så sätt är han lite oförutsägbar. Annars är han väldigt känslig, och någorlunda lättriden. Ingen proffshäst dock, lutar mer åt skogsmullehållet. En skogsmullehäst med potential. Han är inte särskilt utbildad ännu, så man kan inte förvänta sig så mycket av honom. Han saknar styrka och därför går det oftast väldigt snabbt i galoppen. Han har dock lätt för att gå i form. Hoppning är inte hans favoritgren, men det är väldigt nyttigt för honom. Det kan hända att han kastar sig åt sidan eller rentav stannar när han har tröttnat. När han väl bestämt sig för att det inte är kul längre finns det tyvärr inte så mycket man kan göra åt saken, då han oftast 'kopplar ifrån' helt och inte bryr sig ett dugg om vad man vill. Uteritter i sällskap är däremot aldrig något problem, då blir det fart i honom! Troligtvis tycker han även att dressyr eller hoppning är roligare när det sker under en uteritt. Kanske en blivande terränghäst?

Ägare: Saga Grefve

 

Firefly

SÅLD TILL IDA WATZ FÖR 200 KR.

/namnlose.jpg

Ras: Campolina

Kön: Sto

Ålder: 7

Färg: Konstantskimmel

Kännetecken: Något kraftigt sto, med konvex nosrygg. För det mesta är hon snäll att ha att göra med, men hon kan variera lite i humör. Små öron och mörka, vänliga ögon.

Övrigt: Trevligt sto, ung men hyffsat utbildad. Trivs med andra hästar och har gärna sällskap både vid ridturer och i hagen. Hon kan ha ganska varierat temperament, vissa dagar vill hon knappt gå framåt, medans hon andra dagar kan vara väldigt taggad istället. Ganska duktig i både dressyr och hoppning, men detta är lite mer av en skogsmullehäst än så länge. Hennes dressyr måste jobbas på, även hopptekniken. Med henne satsar vi mer på dressyren då hon inte är en särskilt duktig på att hoppa. Hon har mer talang i dressyr, vilket förmodligen beror på hennes storlek. Hon är ju ganska kraftig. Men efter lite arbete så blir hon nog riktigt fin, det är trots allt en häst av goda kvalitéer. Dock kommer det krävas lite tid innan den sidan av henne visas.

Ägare: Ida Waltz

 

Bacardi

SÅLD TILL TOVE EKSTRÖM FÖR 450 KR.

 photo Bacardi_zpsdd387ae7.jpg

Ras: KWPN

Kön: Valack

Ålder: 11

Färg: Svettfux

Kännetecken: Hopphäst av mindre modell, alltid pigg och alert. Kort man och mörka, vänliga ögon.

Övrigt: Bacardi är en framåt hopphäst. Han är alltid taggad till arbete, särskilt om det står hinder framme. Hoppa är något han gör med stil och glädje. Dressyr tycker han är mindre kul, det går ofta ganska snabbt och kanske inte så samlat man skulle vilja att det är. Dock är han alltid snäll och försöker göra sitt bästa. Om han bockar är det glädjesprång och inte för att kasta av ryttaren. Bacardi är inte särskilt gammal utan han är snarare i sin bästa ålder. Han är välutbildad i både dressyr och hoppning, men gör inte alla avancerade rörelser. Han förstår dock det mesta och att introducera nya moment för honom brukar inte vara något problem. Allt som allt är det ingen direkt nybörjarhäst då de inte förstår hur de ska hantera honom. Han är lite för framåt. Annars är han alltid snäll och försöker så gott han kan!

Ägare: Tove

 

Atlas

SÅLD TILL ANNA LARSDOTTER FLYGT FÖR 250 KR.

Ras: Knabstrup

Kön: Valack

Ålder: 13

Färg: Tigrerad

Kännetecken: Väldigt trevlig häst, mysig att hantera och mycket arbetsvillig. Mörka lugna ögon och en färg med vit bas samt svarta prickar.

Övrigt: Häst som presterar högt i både dressyr och hoppning, väldigt välutbildad och i sin bästa ålder just nu. Hoppar med mycket luft emellan hindren och går fint i dressyren. Har tendens att bli het, och drar gärna iväg när man rider ut eller hoppar. Föredrar hoppning framför dressyr, då han lätt blir uttråkad när det inte finns hinder på banan. Lite trist då han har enorm talang i båda grenarna. Har tidigare gått som fälttävlanshäst. Inte en särskilt nybörjarvänlig häst på grund av hans avancerade nivå, samt förmåga att ha lite bråttom. Han kräver också lite mer fart i hoppningen, eftersom att han annars gärna stannar istället för att hoppa över hindret. Dock brukar det gå att fånga ihop energin, så att han kortar sig, men släpper man iväg honom för mycket kan det gå i väldigt hög fart! Detta är alltså en häst med ganska mycket egen vilja. Bortsett från detta är han väldigt trevlig och utför gärna arbete.

Ägare: Anna Larsdotter Flygt

 

Ellie

SÅLD TILL JASMINE JÄRNEPALM FÖR 200 KR.

dsc-0493.jpg

dsc-0127.jpg

Louise och Ellie hoppar 70 cm!

Ras: Fjordning

Kön: Sto

Ålder: 8

Färg: Gulblack

Kännetecken: Ett gulblackt fjordingsto med ganska busigt temperament. Hon är ganska tittig, och har rätt tunn man. Även tätt sittande öron, och mörka, vänliga ögon.

Övrigt: Ellie är lite busig, fast ganska snäll ändå. De flesta kan rida henne. Hon är duktig inom både hoppning och dressyr, hon har hoppat upp till 85 cm. Hon är lite grövre än sitt syskon, Filur, och har lite tunnare man. Hon är inte tjock, bara lite grov. Ellie är mycket trevlig att hantera, även att rida. Dock kan det hända att hon blir stark och drar. Då blir hon ganska jobbig att hålla reda på. Hon är ganska bred, över huvud och hals, för sin storlek. Ellie passar för en mindre ryttare!

Ägare: Jasmine Järnepalm

 

Akhasheni

SÅLD TILL JASMINE JÄRNEPALM FÖR 200 KR.

dsc-0485.jpg

 dsc-0175.jpg

Akhasheni och Linnéa hoppar 60 cm!

Ras: American curly

Kön: Valack

Ålder: 4

Färg: Grå

Kännetecken: Grå valack med svart man. Han har lång man, smått vågig. 

Övrigt: Akhasheni är en ung och så gott som outbildad valack. Han har mycket hopp potential och har redan hoppat 90 cm med ryttare! Han blir lätt lite klumpig i dressyren, han har inte riktigt koll på benen ännu, när det gäller dressyren. Han blir lätt ganska uttråkad i dressyren. Hoppning tycker han däremot är kul, så då hoppar han både villigt och högt. Vi väljer att kalla honom Sheni då Akhasheni är ganska långt och jobbigt att säga. Han har inte tävlat ännu, vilket är förståeligt, då han är väldigt lite utbildad. Han kan i princip bara grunderna, framåt, bakåt, vänster, höger och detta med hjälp av röst, vikt och skänklar. Han är hyfsat lättlärd och ganska varierad i temperamentet. Han får ibland för sig att dra iväg och ibland vill han inte ens gå framåt, men oftast är han ganska snäll och medgörlig.

Ägare: Jasmine Järnepalm

 

Saturnus

SÅLD TILL EMMA NILSSON FÖR 200 KR.

dsc-0476.jpg

 dsc-0136.jpg

Saturnus och Louise skuttar 70 cm!

Ras: Korsning

Kön: Valack

Ålder: 14

Färg: Cremello

Kännetecken: Ljust färgad valack. Något ljusare man än kropp och blåa, vänliga ögon. Mycket liten och tunn ponny. Något rundad hals. Konvex nosrygg.

Övrigt: Saturnus är en genomsnäll häst, han gör inte en fluga förnär. Han är väldigt lugn(ibland lite för lugn), och gör det mesta du vill att han ska göra. Han hoppar i princip allt du ställer framför honom, han tycker att det är riktigt kul att hoppa! Kan dock behövas en stadig hand och tydlig skänkel för att man ska få honom över hindren. Han har en riktig hopptalang, men är även duktig inom dressyren. Han är utbildad upp tillde högre klasserna, men det har vi inte så mycket nytta av då vi mest satsar på hoppning(dock verkar Saturnus  ganska nöjd med det..). Han är en mycket trevlig häst, både att sköta om och rida. Han är verkligen nybörjarvänlig, då i princip vem som helst skulle kunna sitta upp utan att han blev stressad eller rädd. Skogsturer tycker han är mysigt, men samtidigt är det lite roligare på hoppbanan. Saturnus är en häst med bra kvalitéer i både hoppning och dressyr. Har hoppat upp till 1.10 m.

Ägare: Emma Nilsson

 

Luna

SÅLD TILL JASMINE JÄRNEPALM FÖR 200 KR.

 photo Tosca_zps6bb74047.jpg 

 photo DSC_0100_zps338eda52.jpg

Linnéa och Luna hoppar ett hinder på 60 cm!

Ras: Finsk häst

Kön: Sto

Ålder: 11

Färg: Linfux

Kännetecken: Sto med mörk kropp och ljus man. Svarta, vänliga ögon, och inte jättestor, men ganska kraftig kroppsbyggnad. Vitt tecken på mulen. Mycket man och mycket pannlugg.

Övrigt: Luna är en välutbildad och snäll häst. Hon tycker om arbete och är något taggad vid ridning, men väldigt känslig och lätt att hålla koll på. Hon har hoppat upp till 1 m med ryttare, och visar väldig talang för att vara en av de grövre raserna! Hon tycker det är roligare med hoppning än dressyr, eftersom det är mer frihet, dock är hon duktig inom båda grenarna. Hon har en förmåga att ta rätt stora skutt över hindret. Det märks på henne att hon är väldigt välutbildad, då hon är mycket fin att rida. Möjligen lite för framåt för en riktig nybörjare. Men främst en allroundhäst, som går att använda till det mesta. Hon tycker om uteritter, men vi satsar mest på hoppningen och dressyren. Luna är lätt att hantera och har inga olater. Hon trivs bra ihop med andra hästar, även om de inte alltid trivs bra ihop med henne.

Ägare: Jasmine Järnepalm

 

Tsunami

SÅLD TILL JASMINE JÄRNEPALM FÖR 200 KR.

 photo Tsunami_zpsb9df8f6a.jpg

 photo DSC_0056_zps58fbe1a5.jpg

Ras: Svenskt halvblod/Nordsvensk

Kön: Valack

Ålder: 9

Färg: Brun

Kännetecken: Valack med svarta öron och liten stjärn, som ofta är dold under hans svarta pannlugg. Envis men framåt, och något klumpig. Duktig på att hoppa, han lyfter ordentligt på benen och hoppar med mycket luft emellan.

Övrigt: Tsunami är en häst som har potential att bli duktig. Hans hoppteknik visar att han är väldigt hinderklok, och han hoppar ofta stor marginal. Han är hyffsat lättriden, men kan bli något svår eftersom han är envis. Han vill helst undvika arbete, och det leder till att han har svårare att gå i rätt form och bli ordentligt eftergiven. Detta slår ju tillbaka i hoppningen då hans språng inte blir lika mjuka. Eftersom han också är framåt så är han relativt svårriden. Hans dressyr är något som måste jobbas på, men det ska nog gå det också! Hittills är han väldigt ny hos oss och ännu inte hoppad så särskilt mycket. Ännu har han en del att lära, men det ska nog släppa till slut!

Ägare: Jasmine Järnepalm

 

Fairytale

SÅLD TILL JASMINE JÄRNEPALM FÖR 200 KR.

 photo Fairytale_zps2507797c.jpg 

Ras: Irish cob

Kön: Sto

Ålder: 11

Färg: Svartskäck

Kännetecken: Sto med ett blått och ett svart öga. Några olikformade svarta fläckar placerade över halsen, svart och vit man. Lugn och snäll i allmänhet. Helvitt ansikte och vita, spetsade öron.

Övrigt: Fairytale är ett lugnt och snällt sto. Hon är inte jättepositiv till arbete, hon blir gärna seg och lite lång i dressyren. Hon är lite för klumpig för att passa som bra hopphäst, men hon gör alltid sitt bästa! Hon tycker att det är kul med hoppning, även om hon inte är så bra på det. Dressyr är väl inte lika kul, men det är något hon har talang i. Hon är utbildad upp till LA-klasser och gör utan problem sidvärtes rörelser. Hon kan däremot hänga sig lite i handen och då blir hon ganska tung, men rider man henne rätt brukar det inte vara några problem. Fairytale är väldigt glad mot andra hästar, hon trivs allra bäst i sällskap. När hon är ensam blir hon lätt lite orolig. Hon älskar uteritter, så det blir lite jobbigt om man inte har någon annan med. Det är inte så att hon skenar iväg, istället ställer hon sig helt stilla och vägrar gå. Det brukar ta en hel del envishet och tålamod för att få henne att gå framåt igen. Fairytale är inte jättestor, precis på gränsen till häst. Hon är sällan stressad över saker, utan tar de i den tid de kommer. Hon skulle passa bra som nybörjarhäst till en bestämd ryttare!

Ägare: Jasmine Järnepalm

 

Shazli

SÅLD TILL MATILDA ERIKSSON FÖR 200 KR.

 photo Shazli_zps4248ce95.jpg 

Ras: Connemara

Kön: Sto

Ålder: 5

Färg: Skimmel

Kännetecken: Ganska mörkt grå färg på pälsen. Manen är melerad, alltså har den väldigt många olika färger. Dessa är dock olika nyanser av grått, svart och vitt. Ädelt huvud, smal hals och ganska liten i storleken. Vänliga mörka ögon, och konkav nosrygg.

Övrigt:  Shazli är ett ungt sto av rasen connemara. Hon är inte särskilt framåt i typen, utan ganska envis. Det gäller att vara bestämd och tydlig. Hon har ganska svårt för att samla sig i dressyren, och just eftersom hon är lite trög så är det väldigt svårt att få ihop henne. Hon har en förmåga att dra iväg i slängtrav när det ska bli galopp. Dock är det något vi jobbar på, hon är trots allt inte gammal och väldigt grön i sin utbildning. Hoppning tycker hon är kul, men hon hoppar inte med särskilt mycket luft emellan hindret, och är inte så särskilt smidig. Hon har hoppat upp till 80 cm med ryttare. Shazli är senaste tillskottet i ponnyskaran, och även den yngsta. Hon är väldigt vänlig att sköta om och rids i repgrimma.

Ägare: Matilda Eriksson

 

Ivory

SÅLD TILL EMILIA HESSLE FÖR 200 KR.

dsc-0500.jpg

Ivory och Linnéa hoppar 70 cm oxer!

Ras: Angloarab

Kön: Sto

Ålder: 10

Färg: Grå

Kännetecken: Grått sto med vit man. Hon har en nästintill genomgående bläs och vänliga, mörka ögon.

Övrigt: Ivory är ett smått galet sto. Hon är svårriden och het, drar iväg för minsta lövprassel. Hon är dock riktigt bra i både dressyr och hoppning, men det hela försvåras av att hon är såpass rädd för allting. Därför kommer vi ägna mycket tid åt att toleransträna henne då det verkligen behövs. Hon är väldigt charmig, och smal över nosryggen/huvudet. Hennes man är tunn och huvudet välformat.
Ivory är en mycket speciell häst som kräver tid och förståelse, tålamod och bra hästvett. Om man inte förstår varför hon skyggar och drar iväg(vilket man inte gör ibland) måste man ändå försöka lista ut varför hon är rädd. Först efter det kan man lösa själva problemet. Mycket hoppvillig häst, går fint i dressyren men är väldigt het och framåt. Har hoppat upp till 1.10 m!

Ägare: Emilia Hessle

 

Tornado

SÅLD TILL EMILIA HESSLE FÖR 200 KR.

  photo tornado_zpsc8e103e1.jpg

Ras: Nordsvensk Travare

Kön: Sto

Ålder: 21

Färg: Svart

Kännetecken: Gammalt, svart travarsto. Outbildad men van vid människor. Hon har gråa öron och några vita hårstrån i manen. Hon har även underhals och en skev stjärn, nästan formad som en tornado, i pannan.

Övrigt: Tornado är ett gammalt sto. Hon gick som travhäst länge, ända tills hon var 15. Hon var aldrig särskilt framgångsrik på travet, men ägarna gav henne en ärlig chans. Från 3 till 9 års ålder gick hon med en del vinster. Tillräckligt många för att ägarna ville fortsätta tävla henne. Men när hon fick några år på nacken, märkte de att hon inte tyckte det var lika roligt längre, hon placerade sig nästan alltid sist, eller blev diskad för att hon började galoppera. Dock så tyckte ägarna att det var elakt att ta bort en så fin häst. De sålde henne för ett billigt pris. Sedan dess har hon vandrat i några olika hem. Men där hon var kvar längst, innan hon kom till oss, stod hon bara stilla väldigt länge. Hon är inte riden alls, bara några stycken har ens försökt sitta på henne. Hon är alltså inte inriden och kräver mycket jobb tills hon är helt utbildad. Hon behöver också bygga muskler på rätt ställen, så hennes underhals försvinner. Dock är hon vänligt sinnad och relativt lättlärd, trots sin ålder.

Ägare: Emilia Hessle

 

 

Snowflake (Flingan)

SÅLD TILL REBECKA ANDERSSON FÖR 200 KR.

dsc-0204.jpg

dsc-0006.jpg

Louise och Flingan hoppar 65 cm!

Ras: Welsh

Kön: Hingst

Ålder: 6

Färg: Ljus palomino. (Islänningarnas Leirljos, typ)

Kännetecken: En liten, ganska udda hingst. Tycker inte om att man drar han i munnen. Bra på att hoppa, har tendens att bli het. Avskyr spön och sporrar. Mörka ögon, med en speciell glimt i.

Övrigt: 'Flingan' är en liten ponny. Han uppfattas ofta som gullig och snäll vid första ögonkastet. Jag säger då det, kolla igen! Utseendet bedrar, det bor nog en liten djävul i ponnyn. Nog finns det en ängel också, men hon visar sig mer sällan. Flingan tycker inte om när man drar han i munnen, han kör upp huvudet, stegrar och skjuter sedan i väg som från en kanon. Han är väldigt stark när han försöker ta bettet, och kan nog uppfattas som ganska svårriden. Dock är han en riktigt fin ponny när han gör som han ska! Travhoppning är hans specialitet, han hoppar otroligt fint över 50 cm. Han har dock hoppat upp till 1 m, men det är varken samma språng eller känsla. Han är hittills ganska lite riden och måste toleranstränas en del. Han jagar lätt upp sig och sticker över plastpåsar osv. Men vi ska jobba både på det och dressyren, så småningom blir han nog riktigt fin!

Ägare: Rebecka Andersson

 

Filur

SÅLD TILL EMILIA HESSLE FÖR 200 KR.

dsc-0010.jpg

dsc-0140.jpg

Louise och Filur hoppar 75 cm!

Ras: Fjording

Kön: Valack

Ålder: 7

Färg: Gulblack

Kännetecken:  Livlig, liten fjordning. Jättefluffig man. Vänliga, stora ögon.

Temperament: Filur är vänligt inställd, mycket bra inom dressyr och hoppning. En fin allroundhäst, med kvalitéer att nå långt. Något känslig, men glatt inställd till arbete. Med rätt ryttare är det en mycket fin häst. Rids bettlöst, på ett vanligt träns. Har hoppat runt 95 cm med ryttare. Mycket fina gångarter, och är utbildad inom svår dressyr. Han kan piaff, och passage och även lättare galoppiruetter. Denna häst är otroligt snäll, och väldigt välutbildad. Inte den optimala nybörjarhästen, men passar för mindre ryttare då han själv är liten. Alltså är Filur en mycket trevlig häst, som passar de flesta!

Ägare:  Emilia Hessle