Höga hopp och tävling på g!

Hej hopp!

Nu är det ENDAST EN VECKA kvar till tävlingen! Snacka om att man är taggaad... Dock är det sjukt mycket som ska göras, är sketastressad.. Dock är alla hinderstöd klara, målade osv. Så det känns bra! Sen att vi måste göra så mycket annat det är en annan sak, meheh.

I veckan har vi även finslipat hopptekniken, samt hoppat riktigt högt över våra nya hinder! Brunte och jag kom över en hel meter(!!!!!!!!) medans Linnéa och Soppan klarade 80 cm! Båda slog nya personliga rekord, så vi är nöööjda! Särskilt jag, trodde aldrig att jag skulle kunna hoppa så högt med Brunte. Vi kom över både i galopp och trav så jag är väldigt nöjd. Det krävdes dock en hel del uppvärmning innan vi hoppade så högt, det märks att det är mycket svårare när man är nerkyld och stel.. Nu känns 70 cm - 80 cm lite som vardagsmat för oss två.. Men det är nog de höjderna vi kommer hålla oss till när vi hoppar bana och diverse krångliga övningar..

Banan är ju som högst 80 cm, men det är bara för att vi vet att ingen lär klara en hel bana på åtta hinder när höjden är på 90 - 1 m. Så därför stoppade vi vid 80 cm, det lät som en lagom maxhöjd. Man kan ju alltid hoppas att ingen anmäler sig till 10 cm klassen, det skulle kännas rätt värdelöst då det bara är i princip att galoppera över ett sådant litet hinder.

Det ska nog komma lite nya käpphästar snart också, vi har precis fått hem lite mer material, så håll utkik så kommer det nog någon ny pålle snart!

dsc-0184.jpg

Det såg inte så ljust ut i våras när vi knappt kom över 75 cm, Brunte och jag.. Fantastiskt hur man kan utvecklas egentligen, med tanke på att det gått ungefär tre månader sedan vi började ta hoppningen seriöst, då har det hänt en hel del!

 

//Eldgrisen

22 jun 2013